Heb jij last van acne?
Wij willen jou er graag mee helpen om van jouw acne huid af te komen en de littekens voor te zijn!

ACNE PURE FACIAL

Bij deze behandeling gebruiken wij de Oil Control lijn van Oolaboo. Deze lijn bevat Salmin, Sebustop en Salicylzuur. Deze ingrediënten verminderen het verspreiden van bacteriën van de acne, comedonen en ontstekingen. Als peeling worden er een of twee exfoliërende producten ingezet naar behoeften van jouw huid. Het verwijdert dode huidcellen, stimuleert een snellere celdeling en zorgt voor een beter doorbloeding waardoor de huidverzorgingsproducten optimaal worden opgenomen door onze huid.

 

• Reinigen
• Dubbele exfoliërende peeling
• Onzuiverheden verwijderen
• Intensief reinigend masker
• Korte massage nek, schouders en decolleté
• Essential Cocktail Purifying
• Dag of nacht verzorging
• Huidadvies

60 minuten € 59
90 minuten € 87

Hoe ontstaat eigenlijk acne?
Acne heeft verschillende oorzaken. Meestal begint het in de puberteit, wanneer de huid onder invloed van hormonen allerlei veranderingen ondergaat.

Wat gebeurt er met de huid bij acne? 
De talgklieren in het gezicht, op de rug en de borst worden groter. Ze produceren meer talg. Als zich te veel talg afscheidt, kan het zich ophopen en raakt de porie verstopt. Deze talgophopingen noemen we mee-eters of comedonen. Er zijn oppervlakkige mee-eters (zwarte comedonen) en meer onderhuidse mee-eters (witte comedonen). De talgophoping wordt nog versterkt door toegenomen verhoorning van de porie. Hierdoor wordt deze extra nauw. Daarnaast bevinden zich in de talgklieren bacteriën die zich snel kunnen vermenigvuldigen, ze zetten talg om in vetzuren. Door de opgehoopte talg en de irriterende vrije vetzuren zet de verstopte follikel steeds verder uit en scheurt uiteindelijk open. De irriterende stoffen komen in de aangrenzende huid terecht en veroorzaken een ontsteking. Hierdoor ontstaan pukkels en puistjes.


Fabels en Feiten 
• Acne komt niet door spanningen en stress, maar wanneer er stress is, kan de acne wel verergeren. Omgekeerd kan een ernstige acne aanzienlijke psychische spanningen oproepen zoals een minderwaardigheidsgevoel.
• Acne is niet besmettelijk en kan dus niet op een andere huid worden overgedragen.
• Acne wordt niet veroorzaakt door voedsel. Het is niet wetenschappelijk aangetoond, maar uit de praktijk blijkt dat voeding van invloed kan zijn op de huidconditie.
• Acne zich in sommige gevallen wel kan uiten door het innemen van zuivelproducten.

Wat zijn de verschijnselen?
Acne wordt gekenmerkt door mee-eters, rode pukkels (papels) en puistjes (pustels). Het uitknijpen van puistjes of krabben kan ontstekingen veroorzaken. Bij onderhuidse ontstekingen kunnen in dat geval littekens ontstaan.

Gaat acne weer helemaal over?
Acne is een onschuldige aandoening. Bij de meeste mensen verdwijnt deze na enkele jaren vanzelf. Meestal verdwijnt acne voor het vijfentwintigste jaar, maar soms blijft de aandoening bestaan tot op oudere leeftijd.

Hoe lang duurt het voordat de behandeling effect heeft?
Dit is zeer afhankelijk van de ernst en de vorm van de acne. Er zijn meerdere behandelingen nodig in combinatie met de aangepaste producten voor thuis. Dit zodat de huid, tussen de behandelingen door, thuis ook goed verzorgd kan worden. Samen zorgen we ervoor dat de door acne getergde huid er weer beter gaat uit zien.

Kan ik mijn acne behandeling laten vergoeden?
Beautylab heeft zich gespecialiseerd in acne behandelingen en staat hiervoor geregistreerd bij branchevereniging Anbos. Hierdoor vergoeden veel zorgverzekeraars geheel of gedeeltelijk de kosten van de behandeling. De hoogte van je vergoeding is afhankelijk van de polisvoorwaarden.